Пълнени чушки в мултикукър

Споделете в социалните мрежи:

Пълнени чушки в мултикукър

          Пригответе любимите си пълнени чушки в мултикукър.

          Готвенето с този уред се превръща в приятно занимание. Този лек, мобилен и компактен кухненски уред, които напоследък използваме в нашето домакинство, приготвя храната ни бързо и лесно. Благодарение на технологиите за равномерно и 3D нагряване, всяко ястие се готви при изключително правилно разпределена температура. И всичко това при ниска консумация на електроенергия. Компатните размери на мултикукъра му позволяват използване на всякакви удобни за вас места.

Необходими продукти:

Кайма от свинско месо от плешка – 500 гр.

Цели печени чушки от буркан – 700 гр.

Кафяв ориз – 1/3 ч. чаша

Домати – 2 броя

Лук – 2 глави

Сол, кимион, сминдух, чубрица – 3 ч. лъжички

Начин на приготвяне:

          Вземете лука и доматите. Обелете ги внимателно, след което ги нарежете на малки парченца. Можете да използвате и чопър. Смесете ги с приготвената кайма, ориза и подправките. Напълнете внимателно чушките с готовата смес, и ги подредете полегато в мултикукъра. Може да се добави малко олио на дъното. Ако се получи остатък от сместа може да направите малки кюфтенца, които да наредите върху чушките.

          Сипете около 50 – 100 мл. вода и затворете капака. Включете четирикратно на програма за ориз – 4 х 10 мин. Възможно е готовите пълнени чушки леко да се разпадат при сервиране, но пък са вкусни и без люспи.

          Насладете се на вкусните домашно приготвени пълнени чушки.

Пълнени чушки в мултикукър
Пълнени чушки в мултикукър
Пълнени чушки в мултикукър
Пълнени чушки в мултикукър

Разгледайте предложения за мултикукъри и кухненски уреди в Uredi.net