Крем карамел в мултикукър

Споделете в социалните мрежи:

Крем карамел в мултикукър

          Пригответе любимия си крем карамел в мултикукър.

          Готвенето с този уред се превръща в приятно занимание. Този лек, мобилен и компактен кухненски уред, които напоследък използваме в нашето домакинство, приготвя храната ни бързо и лесно. Благодарение на технологиите за равномерно и 3D нагряване, всяко ястие се готви при изключително правилно разпределена температура. И всичко това при ниска консумация на електроенергия. Компатните размери на мултикукъра му позволяват използване на всякакви удобни за вас места.

Необходими продукти:

Яйца – 6 бр.

Високомаслено прясно мляко – 800 мл.

Захар – 250 гр.

Ванилия – 1 бр.

За карамела:

Захар – 4 с. лъжички

Вода – 2 с. лъжички

Начин на приготвяне:

          Сварете високомасленото прясно мляко, след което го оставете малко да поизстине. Сложете захарта и водата за карамела в подходящ съд, и затоплете, за да се стопи до златисто кафяво. Желателно е да не бъркате, а само да разтръсквате съда. Не е препоръчително сместа да потъмнява, защото дори и след като се махне от огъня тя продължава да се карамелизира. Веднага залейте чашките в които ще приготвяте крема, като разстелете хубаво сместа по дъното и стените.

          В друга купа разбийте с бъркалка за кратко яйцата, добавете захарта и отново разбийте, докато се изглади сместа. След това добавете прясното мляко при непрекъснато бъркане, а накрая и ванилията. С готовата смес залейте вече приготвените чашки, след което ги завийте с фолио. Изсипете в купата на мултикукъра 2 мерителни чашки вода, и поставете подходяща решетка на дъното. Подредете чашките, затворете капака и вентила.

          Включете на програма „Тенджера под налягане“ за 7 минути. След като приключи програмата не отваряйте веднага мултикукъра, а изчакайте 15 – 20 минути. Извадете чашките, махнете фолиото, и оставете крема за 1 час да се поохлади. След това го приберете в хладилника, като поне 3 часа е желателно да се остави, за да се охлади и стегне.

          Насладете се на вкусния домашно приготвен крем карамел.

Крем карамел в мултикукър
Крем карамел в мултикукър
Крем карамел в мултикукър
Крем карамел в мултикукър
Крем карамел в мултикукър
Крем карамел в мултикукър

Разгледайте предложения за мултикукъри и кухненски уреди в Uredi.net